Wie zijn we

GreenDutch is een initiatief van Ekwadraat en VOB-Holland

De samenwerking tussen Ekwadraat en VOB-Holland is tot stand gekomen tijdens een duurzaam energieproject. Ekwadraat is ruim 18 jaar actief op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en transitiemanagement. Het bedrijf is werkzaam voor overheden, mkb’ers en de industrie. Met de kennis en ervaring van de bedrijven op het gebied van duurzaamheid en de agrarische sector wordt een nieuwe markt betreden. VOB-Holland (Verenigde Ondernemende Bedrijven Holland) is opgericht door Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann. Een groep van bedrijven die sinds 2001 actief is op het gebied van Agrarisch en commercieel vastgoed, verwerking van premium zuivelproducten en het verhandelen van agrarische productierechten.
Samen met grondbezitters werkt GreenDutch binnen Nederland aan lokale projecten die een positieve bijdrage leveren aan de natuur en daarmee CO2-certificaten produceren. Het realiseren van CO2-reductie kan worden omgezet in CO2-certificaten die worden uitgegeven door de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK). Deze stichting is ontstaan via de Green Deal waarmee de kloof tussen beleid en de markt wordt gedicht. De projecten bieden een vernieuwend verdienmodel voor landbouweigenaren. Het meten, valideren en verifiëren wordt uitgevoerd door onafhankelijke organisaties om de betrouwbaarheid van de certificaten te borgen.
Organisaties als overheiden en bedrijven investeren in CO2-certificaten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Met het investeren in lokale projecten wordt tevens een positieve bijdrage geleverd aan verbetering van de natuur en biodiversiteit binnen Nederland.

Voor meer informatie kunt u bellen naar +31 (0) 33 – 24 51 972