Wat doen we

Wat doet GreenDutch

Samen met o.a. landeigenaren, stichtingen en coöperaties ontwikkelt GreenDutch eigen lokale CO2– projecten om dmv Carbon Farming langdurig CO2 op te slaan. GreenDutch organiseert het volledige traject van het contracteren van de gronden t/m de verkoop van de certificaten. De projecten laten we onafhankelijk valideren en certificeren door o.a. de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK) en Oncra, een initiatief van de Climate Cleanup Foundation. Met de aanschaf van CO2 certificaten van GreenDutch investeer je in het compenseren van je eigen CO2 footprint, de transitie in de Nederlandse landbouw- en bouwsector en draag je bij aan het behalen van de Nederlandse klimaatdoelen.
Wat is Carbon Farming
Carbon Farming heeft als doel om via natuurlijke, biologische processen zoveel mogelijk CO2 uit de lucht te halen en in de bodem en gewassen vast te leggen.
Onze projecten
GreenDutch ontwikkelt op dit moment projecten op o.a. Blijvend Grasland, Hennep & Mammoetgras. GreenDutch werkt hiervoor o.a. samen met LTO Nederland, Carbon Farmers, Hempflax & Dutch Plant Force. Met Hempflax, Dutch Plant Force en de bouwsector certificeren we van ‘land tot pand’ de hele keten van Biobased bouwmaterialen, afkomstig uit de hernieuwbare bronnen van hennep & Mammoetgras. 

Voor meer informatie kunt u bellen naar +31 (0) 33 – 24 51 972